2011-08-09 11:25:03• hírek • Szatmár.ro

A családról tanulhattak a táborban

Rendkívül jó hangulatban telt el az Egyházmegyei Ifjúsági Tábor Nagytarnán. 16 lelkipásztor, illetve teológus 67 fiatal testi illetve lelki egészségéért volt felelős. A tábor fő témája a család volt, erről szóltak az előadások, bibliaórák és istentiszteletek is. A karaoke, a „ki mit tud" és a vetélkedők mosolyt csaltak a résztvevők arcára. Az egyházmegye 15 gyülekezetéből érkező ifjai gazdag, változatos programokon vehettek részt.

Hétfőtől csütörtökig, minden reggel, énektanulás után, 10 órától előadások hangzódtak el család témában. Előadást tartott többek között Szatmári Elemér pusztadaróci lelkipásztor, Rácz Ervin erdődi lelkész, Tóth Emese pszichológus és Berke Eszter Zilah-Fényvesi segédlelkész.

Bibliaórák és istentiszteletek

“Hát elfeledkezhetik-é az anya gyermekéről, hogy ne könyörüljön méhe fián? És ha elfeledkeznének is ezek: én te rólad el nem feledkezem.” (Ézsaiás 49,15) A próféta szavai mottó ként csengtek fel istentiszteleteken és bibliaórákon. Kovács Sándor esperes a nyitó istentiszteleten hangsúlyozta, hogy valaki azért jött erre világra, hogy megkeresse és megtartsa azt ami elveszett. Ez a valaki Jézus Krisztus ma is élő, jelenlévő valóság. A teológusok istentiszteleteken és kiscsoportos beszélgetések alkalmával a családon belüli kapcsolatokról értekeztek: párválasztás, apa-anya, szülő-gyermek, testvér-testvér. Nyolc kiscsoport külön-külön elvonulva társalgott. A közös imádságokon a gyermekek ajkáról ilyen is elhangzott: “Add Uram, hogy apa és anya többet ne veszekedjenek”. És mivel tudjuk, hogy Isten imádságot meghallgató Isten, ez az ima sem fog a porba hullani.


Előadások hangzottak el minden nap
Előadások hangzottak el minden nap


Láthatatlan színház segítségével a gyerekek átélhették János apostol szerepét, Jézus feltámadása utáni napokon. A láthatatlan színház egy modern evangelizációs módszer, amelyben a delikvensek a szem érzékszervét eltakarva, a többi érzékszervre hagyatkozva átélhetnek egy bibliai történetet. Ezután egyenként őszinte lelkigondozói beszélgetésekre is sor került.

Játékok, vetélkedők, koncertek

Közben a nyolc bibliaórás csoport a vetélkedők erejéig négy vetélkedős csoportba tömörült. Mindjárt a hét elején nevet adtak maguknak: Pulyák, Legók, Fantasztikus 18 és KRISZ-család. Beszédes nevek. Érdekességként elmondható az, hogy 0,20 ponttal lett első a Pulyák csapata a Fantasztikusok előtt. Ügyességi versenyek, közösségi játékok, tájékozódási verseny és bibliaismeret-vetélkedő mérette meg a csapatokat a hét folyamán.

Kedden a fiatalok örömmel hallgatták a Szatmári Református Egyházmegye Lelkészkórusát, szerdán pedig a Szatmárpálfalvai Református Gyülekezet Ifjúsági Zenekara tartott koncertet. A Nagytarnai Úttörő Táborig gyalogtúrát szerveztek szerda délután, szerda este tehát nem voltak gondok az elaltatásnál. Jobb Domokos ombodi lelkész íjászni tanította a fiatalokat, ennek nagy keletje volt.


Játékos vetélkedők tették színesebbé a tábort
Játékos vetélkedők tették színesebbé a tábort


Csütörtökön és pénteken este kiderült az is, hogy akár az X faktor, akár a Megasztár, vagy Csillag születik stábja is kinn lehetett volna, annyi tehetség mutatkozott meg a „Ki mi tud”-on és a Karaoké Partyn.

 

Tábortűz

Király Lajos főjegyző a szombati záró-istentiszteleten elmondta, hogy amiképpen a 12 éves Jézus is sokat tanulva jöhetett ki a templomból, úgy a táborlakókat is az élet megmérettetései fogják igazán vizsgáztatni a tábor témájáról. Nem hiányoztak a tábortűznél és a záró alkalmon sem az örömtől könnyes szemek.

Azt jó látni szervező ként ebben a táborban, hogy annak ellenére, hogy a körülmények nem éppen 5 csillagosak, de rengeteg olyan résztvevő van, aki évek óta visszajár, tehát tetszik neki. Az újakat is, ha megkérdeztük, azt mondták: JÖVŐRE VELETEK UGYANITT. Úgy legyen!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: